Twijfels

Omarm je beren

“…sometimes a mindfuck was a satisfying and productive fuck after all.”  – Meg Wolitzer

 

Deze keer een blog met een meer persoonlijke noot. Afgelopen dagen lukte het allemaal niet zo. 36 uur achter elkaar wakker zijn (de geboorte van mijn nichtje had ik echt voor geen goud willen missen), hakte er blijkbaar meer in dan ik dacht. Ik wilde heel veel gedaan krijgen maar het voelde geforceerd, ik was futloos en elke vorm inspiratie bleef uit.

Dan weet ik al dat stug doorgaan op doorzettingsvermogen geen zin meer heeft. Dan kan ik beter even een time-out kan nemen. En dat deed ik, Ik stopte dus maar even met mijn takenlijstje af te werken en ging met mijn bullet journal op de bank zitten. Muziekje aan en alle gedachten laten komen en opschrijven. Er eens van een afstandje naar kijken en mezelf steeds de vraag blijven stellen of dit ‘waar’ is of dat het een mindf*** is.

Hieronder volgen wat van mijn inzichten. Soms kan je van je “shit maar het beste mest maken”. 😉

 

Beren op de weg

Jeetje, wat kom je jezelf soms tegen bij het ondernemen. Allerlei gedachten over mezelf kwamen, terwijl ik dacht al die spoken al lang de deur gewezen te hebben, weer even aankloppen.

Het zichtbaar zijn op social media, en daardoor ook veel andere prachtige onderneemsters zien, deed me ineens aan álles twijfelen. Ik zie daarop allemaal prachtige supergetalenteerde dames, interessante posts en fantastische programma’s en aanbod.

En dan vraag ik me ineens af, of ik daar wel tussen pas. Ben ik goed ‘genoeg’? Verdikkeme ik dacht dat ik díe gedachte nou wel overwonnen had. Die twijfels wimpel ik natuurlijk snel weer weg; ik wéét wat ik kan en ik weet wat mijn talenten zijn. En dat ik met die talenten van héél veel waarde kan zijn voor anderen.

 

Blinde vlek

En daarin zit dus mijn grootste valkuil; het is toch niets bijzonders wat ik kan?
Ik realiseer me vaak niet eens dat niet iedereen handig is in plannen. Of in gestructureerd werken. Of het analyseren en makkelijker maken van (bedrijfs)processen.

Op die momenten heb ik juist alleen oog voor waar anderen in uitblinken. Merk ik júist de kwaliteiten bij de ander op die ik zelf ook heel graag wat meer zou hebben. Dan gaat mijn brein (of mijn ego) even met me op de loop.

Je eigen kwaliteiten zijn meestal je blinde vlekken.
Ondernemen is geen strijd, ik hoef niet op te bieden en al helemaal niet te concurreren; ik mag mijn unieke zelf zijn. En ik kan van al die andere prachtige onderneemsters juist heel veel leren!

 

Omarm die beren

Zo nu en dan eens twijfelen is prima. Het houdt me scherp. Ben ik nog op de goede weg? Ik ben misschien te bescheiden…tsja dat hoort ook bij mij. Maar ik heb mijn mede-onderneemsters iets heel waardevols te brengen!

Het is mijn missie om, met mijn kennis en ervaring in organiseren, plannen en structureren, onderneemsters te helpen om te doen wat zij het allerliefst doen! Door ze dit zelf te leren en e basis van hun bedrijf stevig neer te zetten.

Omdat ik weet hoeveel moed en durf er voor nodig is om voor jezelf en voor je eigen geluk te kiezen en je eigen bedrijf op te zetten. Omdat ik precies weet waar (startende) onderneemsters allemaal mee te maken krijgt en wat dit van hen vraagt.

Ik heb besloten om de beren op mijn weg dus maar te omarmen. Om ze te vragen wat ze mij te vertellen hebben en om iets van ze te leren. Heb je gezien hoe schattig ze eigenlijk zijn?!

 

 

Meer tips ontvangen?

Wil jij tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de inspiratiemails.

Je krijgt het e-book “Slimmer werken met meer focus” meteen cadeau. Hierin geef ik je een heleboel concrete tips die je snel en eenvoudig toe kan passen.