komkommertijd

Komkommer-activi-tijd

De zomervakantie is in alle regio’s begonnen inmiddels. Op tv is het komkommertijd en voor diegenen die nog niet op vakantie zijn doet het weer verlangen naar een hangmat in plaats van achter je laptop te kruipen.

 

De kans is groot dat je het nu al rustiger hebt of dat je het binnenkort rustiger krijgt. Daarom is dit een mooie periode om eens wat klusjes aan te pakken die je afgelopen maanden hebt laten liggen. Of klusjes waar je geen zin in had. Van die klusjes die wel héél veel plezier, gemak en tijd- of geldwinst opleveren als je ze nu doet. Ik noem ze maar “komkommeractivtiteiten“.

Je plukt je er de vruchten van als je het na de vakanties weer drukker krijgt!

 

 

Komkommeractiviteiten

Misschien hebt je zelf al een idee van klusjes die je nog wilt oppakken. Mocht je wat inspiratie kunnen gebruiken dan geef ik je graag een aantal voorbeelden:

  • Een overzicht maken van abonnementen en lidmaatschappen; noteer bedragen en data van verlengen/opzeggen. Kijk er kritisch doorheen en zeg op wat niet meer relevant of interessant is.
  • De documentmappen langslopen en documenten opschonen.
  • Je website nalopen; check op SEO, blogartikelen actualiseren etc.
  • Een externe harde schijf aanschaffen (beveiliging d.m.v. een wachtwoord) voor documenten die je niet op je laptop wilt hebben staan in het kader van de AVG-wetgeving.

 

 

Dagelijks inspiratie?

Lezen, luisteren, dromen of kijken vanuit je hangmat, luie stoel (of vanachter je bureau) en zo nu en dan een kleine activiteit tussendoor?

Komende weken deel ik elke dag tips, inspiratie en suggesties voor kleine ‘komkommeractiviteiten’.

Lijkt het je wat? Volg dan de pagina van Structurista Organizing op Linked in of op Instagram of Facebook!