Structurista = Femke

Van nature ben ik gestructureerd, analytisch, georganiseerd… maar ook creatief, nieuwsgierig en leergierig. Ik krijg energie van (nieuwe) dingen uitzoeken, oplossen en verbeteren; hoe kan ik iets gemakkelijker, eenvoudiger en leuker maken.

Ik hou van gezelligheid, muziek, humor, erop uit gaan en wandelen met mijn honden. Samen met mijn man woon ik in Zeewolde (Flevoland)

Na de middelbare school ben ik opgeleid tot Creatief Therapeut beeldende vormen aan de Hogeschool van Utrecht. Ik heb o.a. als groepsleider gewerkt en ben daarna het secretaressevak ingerold. Jarenlang heb ik met enorm veel plezier gewerkt als secretaresse, managementassistent en projectondersteuner en heb mijn organisatietalent hier verder ontwikkeld. De laatste jaren begon ik langzaamaan te beseffen dat er iets miste; zelf mensen helpen met waar ik goed in ben.

In 2017 kwam ik erachter dat er een beroep bestaat dat mijn sterkte eigenschappen én waar ik heel blij van wordt om te doen combineert; het vak van Professional Organizer. Dit heeft mij in 2017 doen besluiten de opleiding te volgen bij de NBPO en aan de slag te gaan als organizer.

“Een Professional Organizer is specialist in het aanbrengen van structuur in de breedste zin van het woord. Een Organizer begeleidt en adviseert bij het creëren van orde en overzicht in tijd, en ruimte.”

Alhoewel ik niet zo hou van de Engelse termen voor beroepen, heb ik voor ‘Organizer’ nog geen betere Nederlandse term gevonden. Opruimcoach wordt vaak gebruikt maar dit dekt voor mij de lading niet helemaal. Opruimen is voor mij geen doel op zich maar een manier om een fijne leefbare ruimte te creëren waarin je je prettig voelt en rust ervaart. En dit gemakkelijk zo kan houden.

Misschien past ‘structuurcoach’ het best bij mij 🙂

 

In een (gratis) kennismakingsgesprek hoor ik graag waar ik jou mee kan helpen. Laat jouw gegevens achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op:

 

Versturen maar!