Structurista = Femke

Als je mij 5 jaar geleden had verteld dat ik een eigen bedrijf zou beginnen als professional organizer, dan had ik je waarschijnlijk ernstig vertwijfeld aangekeken en misschien zelfs wel uitgelachen. Zelfstandig ondernemer worden leek me niks; geen vastigheid, geen zekerheden…niets voor mij!

Nu, net 40 jaar geworden, ben ik zó blij dat ik die stap begin 2018 toch gezet heb en doorgezet heb! Ik geniet van het mooie werk dat ik doe en de vrijheid die ik op allerlei vlakken heb om dit in te vullen als ik zélf wil. Ik ben zó veel gelukkiger en heb zo veel meer energie en creativiteit dat ik nooit meer anders wil.

Op veilig

Het heeft mij veel tijd gekost om uit te zoeken wat qua werk echt bij mij past. Als kind vond ik van alles interessant (nog steeds trouwens) maar kon dit niet in 1 beroep vatten. Ik wilde iets creatiefs doen, mensen helpen, de wereld verbeteren! Iets met muziek, rechercheur, een kindertehuis in Nepal beginnen, noem maar op.

Maar eigenlijk was ik overal te onzeker voor en ik onderschatte mijn kwaliteiten enorm dus ik koos voor veilig. Ik paste mij aan en deed ‘wat hoorde’; het moest natuurlijk een goede baan met bijbehorend salaris opleveren.

Na de middelbare school ben ik Creatieve therapie beeldende vormen gaan studeren, een fantastische opleiding met een mooie mix van psychologie en creativiteit. Na mijn studie was het door bezuinigingen erg moeilijk om een baan te vinden en mijn ervaringen in de jeugdzorg deden mij twijfelen of ik überhaupt nog in de zorg wilde werken.

Het regelen en organiseren heeft er van jongsafaan ingezeten. Kadootjes regelen, uitjes organiseren, een tentoonstelling regelen; ik vond het súperleuk om te doen. Toen ik via een uitzendbureau werd geattendeerd op een baan als secretaresse in combinatie met een opleiding bij Schoevers, was ik dan ook meteen enthousiast. Ik ben op gesprek geweest en kon direct aan de slag bij een groot bedrijf.

Meer dan 10 jaar heb ik met enorm veel plezier gewerkt als secretaresse, managementassistent en projectondersteuner en heb mijn organisatietalent daar nog verder ontwikkeld.

De laatste jaren begon ik langzaam te beseffen dat ik iets miste. Ik wilde niet meer alleen uitvoeren wat een ander mij vraagt maar ik wilde zélf weer mensen helpen met waar ik goed in ben. Mijn talenten volledig inzetten, mijn visie aanhouden zonder concessies en ik wilde écht van waarde zijn.

Moest ik een andere baan zoeken? Maar wat dan? Een eigen bedrijf starten zodat ik zelf mijn werk vorm kon geven? Dat kan ik toch helemaal niet?

In 2016 werd de keuze voor mij gemaakt; ik werd ontslagen, wegbezuinigd. Toen had ik ineens een aantal maanden de tijd om me te bezinnen op wat ik nou écht wilde.

Bij toeval kwam ik toen de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers tegen. Er bleek gewoon een beroep te bestaan waarin ik met mijn kwaliteiten andere mensen kan helpen! Er ging een wereld voor me open en eind 2017 besloot ik de opleiding tot organizer te volgen bij de beroepsvereniging.

Het roer om

In 2018 vond ik de durf pas om voor mezelf te beginnen, nog wel naast een vaste baan uiteraard om het veilig te houden.

Het werk kostte me helaas zo veel energie dat ik opgebrand begon te raken. Ik besefte dat ik de stap om mijn eigen plan te trekken niet meer uit kon stellen. Ik moest nu eerlijk tegen mezelf zijn; wil ik nog ruim 25 jaar zwoegen in mijn werk?

En zo geschiedde; ik heb mijn baan opgezegd en ben er vol ingegaan!

The sky is the limit!
vrijheid

Het is mijn missie om, met mijn kennis en ervaring in organiseren, plannen en structureren, jou te helpen om te doen wat jij het allerliefst doet!

Omdat ik weet hoeveel durf ervoor nodig is om voor jezelf en voor je eigen geluk te kiezen en je eigen bedrijf op te zetten. Omdat ik precies weet waar jij als (startende) onderneemster allemaal mee te maken krijgt en wat dit van je vraagt.

DIT ben ik ook
  • Ik hou van stoere honden en ben zelf de trotse eigenaresse van 2 Bullmastiffs (die er stoerder uitzien dan ze zijn – je wordt hooguit onder gekwijld).
  • Je mag mij ’s nachts wakker maken voor Van Dobben groentekroketten.
  • Bij Draadstaal, Ronald Goedemondt en Jochem Meijer kan ik tot huilens toe lachen.
  • Ik hou van (bingewatching) Zweedse en Engelse misdaadfilms en -series als Broadchurch, Hinterland, Beck, Millennium  etc.
  • Ik functioneer niet zo best bij autoriteit en regeltjes. Ik hou niet van ‘moeten’. Dan gaan meteen de Dr. Martens in het zand.
  • Ik heb een agenda- en notitieboeken-fetish ;-). Dit jaar gebruik ik een PassionPlanner agenda en een Leuchtturm bullet journal.
  • Als ik een cappuccino bestel schijn je nog te kunnen horen dat ik ben opgegroeid in de buurt van Rotterdam.
honden
Agenda
Wil je verder kennismaken?

Boek dan een gratis structuursessie in via de online agenda. Hierin kan je jouw vragen stellen en geef ik je meteen tips.

kennismaken
Aangesloten bij

NBPO

 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging voor Professional Organizers en werk volgens de Beroepscode van de beroepsvereniging. Dit houdt in dat ik discreet en respectvol omga met de mensen, situaties en spullen die op mijn pad komen. Het werken naar een oplossing is het doel, zonder dat ik oordeel.

Jouw gegevens en informatie behandel ik discreet en deel ik niet met anderen tenzij daar een reden voor is en jij mij daar toestemming voor geeft.