Structurista = Femke

Als je mij 5 jaar geleden had verteld dat ik een eigen bedrijf zou beginnen als professional organizer, dan had ik je waarschijnlijk ernstig vertwijfeld aangekeken en misschien zelfs wel uitgelachen. Zelfstandig ondernemer worden leek me niks; geen vastigheid, geen zekerheden…niets voor mij!

Nu, net 40 jaar geworden, ben ik zó blij dat ik die stap in 2018 toch gezet heb en doorgezet heb! Ik geniet van het werk dat ik doe en de vrijheid die ik op allerlei vlakken heb om dit in te vullen als ik zélf wil.

Zoektocht

Het heeft mij veel tijd gekost om uit te zoeken wat qua werk echt bij mij past. Als kind vond ik echt álles interessant (nog steeds trouwens) maar kon dit niet in 1 beroep vatten. Ik wilde iets creatiefs doen, mensen helpen; de wereld verbeteren! Iets met muziek, rechercheur worden, een kindertehuis in Nepal beginnen, noem maar op.

Na de middelbare school ben ik Creatieve therapie beeldende vormen gaan studeren, een fantastische opleiding met een mooie mix van psychologie en creativiteit. Na mijn studie bleek het door bezuinigingen helaas erg moeilijk om een baan te vinden als creatief therapeut.

Het regelen en organiseren heeft er van jongs af aan ingezeten. Kadootjes regelen, uitjes organiseren, een tentoonstelling regelen; ik vond het súperleuk om te doen. Toen ik via een uitzendbureau werd geattendeerd op een baan als secretaresse in combinatie met een opleiding bij Schoevers, was ik dan ook meteen enthousiast. Ik ben op gesprek geweest en kon direct aan de slag.

Meer dan 10 jaar heb ik met enorm veel plezier gewerkt als secretaresse, managementassistent en projectondersteuner en heb mijn organisatietalent daar nog verder ontwikkeld.

De laatste jaren begon ik langzaam te beseffen dat ik iets miste. Ik wilde niet meer alleen uitvoerend werk doen voor een ander maar ik wilde zélf weer mensen helpen met waar ik goed in ben. Ik vond het vooral jammer om mensen ‘hap-snap’ wat tips te kunnen geven maar ze verder te zien worstelen met digitaal werken, plannen en hun werk op tijd afkrijgen. Ik wilde mijn talenten volledig inzetten en écht van waarde zijn.

Bij toeval ben ik de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers tegengekomen. Er bleek gewoon een beroep te bestaan waarin ik met mijn kwaliteiten andere mensen kan helpen! Er ging een wereld voor me open en eind 2017 besloot ik de opleiding tot organizer te volgen bij de beroepsvereniging.

Het roer om

In 2018 vond ik de durf om voor mezelf te beginnen, eerst nog wel naast een deeltijdbaan.

Het werk kostte me meer energie dan dat het me opleverde en ik besefte dat ik de stap om mijn eigen plan te trekken niet meer uit kon stellen. Ik moest nu eerlijk tegen mezelf zijn; wil ik dit nog ruim 25 jaar doen tot aan mijn pensioen of kies is voor verandering?

En zo geschiedde; ik heb mijn baan opgezegd en ben er vol ingegaan!

The sky is the limit!
vrijheid

Het is mijn missie jou, met mijn kennis en ervaring in organiseren, plannen en structureren, te helpen om makkelijker en efficiënter te werken. Zodat je het overzicht behoudt, meer rust in je hoofd hebt en beter toekomt aan je echte werk en meet tijd overhoudt voor de dingen die je echt belangrijk vindt.

Wist je dat…
  • je mij ’s nachts mag wakker maken voor Van Dobben groentekroketten.
  • ik de trotse eigenaresse ben van 2 Bullmastiffs die samen meer dan 100 kilo wegen.
  • ik tot huilens toe kan lachen bij Draadstaal, Ronald Goedemondt en Jochem Meijer.
  • ik hou van (bingewatching) spannende misdaadfilms en -series als Broadchurch, Hinterland, Beck, Millennium  etc.
  • je mij meestal ziet lopen op Dr. Martens schoenen. Daar ben ik sinds de middelbare school fan van en door scoliose (scheve ruggengraat) loop ik het fijnst op platte schoenen.
  • ik een agenda- en notitieboeken-fetish heb. Dit jaar gebruik ik een PassionPlanner agenda en een Leuchtturm bullet journal.
  • als ik een cappuccino bestel, je nog schijnt te kunnen horen dat ik ben opgegroeid in de buurt van Rotterdam.
honden
Agenda
Wil je verder kennismaken?

Neem gerust contact met mij op!

Je kan ook een (gratis) structuursessie inplannen via de online agenda om alvast wat persoonlijke tips te krijgen.

kennismaken
Aangesloten bij

NBPO

 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging voor Professional Organizers en werk volgens de Beroepscode van de beroepsvereniging. Dit houdt in dat ik discreet en respectvol omga met de mensen, situaties en spullen die op mijn pad komen. Het werken naar een oplossing is het doel, zonder dat ik oordeel.

Jouw gegevens en informatie behandel ik discreet en deel ik niet met anderen tenzij daar een reden voor is en jij mij daar toestemming voor geeft.