Over

Femke Bosma

Structurista = Femke

Barista’, ‘fashionista’ en ‘techionista’… zo bedacht ik voor mijzelf de term ‘structurista’ omdat dit samenvat wat ik graag doe: structuur aanbrengen.

Analyseren, ergens de rode draad in zien, structureren, opruimen, organiseren en (werk)processen makkelijker maken, maken mij heel gelukkig!

Ik vind het heel erg belangrijk om maatwerk te leveren om zo goed mogelijk bij jouw wensen, behoeften en doelen aan te kunnen sluiten. Ook werk ik met pakketten/trajecten omdat ik geloof dat nieuwe gewoontes aanleren niemand lukt met een eenmalige afspraak.

Zoektocht

Het heeft mij veel tijd gekost om uit te zoeken wat qua werk echt bij mij past. Als kind vond ik echt álles interessant (nog steeds trouwens) maar kon dit niet in 1 beroep vatten. Ik wilde iets creatiefs doen, mensen helpen; de wereld verbeteren! Iets met muziek, rechercheur worden, een kindertehuis in Nepal beginnen, noem maar op.

Na de middelbare school ben ik Creatieve therapie beeldende vormen gaan studeren aan de Hogeschool van Utrecht. Een fantastische opleiding met een mooie mix van psychologie en creativiteit. Na mijn studie bleek het door bezuinigingen helaas erg moeilijk om een baan te vinden als creatief therapeut.

Het regelen en organiseren heeft er van jongs af aan ingezeten. Kadootjes regelen, uitjes organiseren, een tentoonstelling regelen; ik vond het súperleuk om te doen. 

Via een uitzendbureau werd ik geattendeerd op een baan als secretaresse in combinatie met een opleiding bij Schoevers. Ik ben op gesprek gegaan en kon direct aan de slag.

Meer dan 10 jaar heb ik met enorm veel plezier gewerkt als secretaresse, managementassistent en projectondersteuner en heb mijn organisatietalent daar nog verder ontwikkeld.

De laatste jaren begon ik langzaam te beseffen dat ik iets miste. Ik wilde méér doen dan alleen uitvoerend werk voor een ander. Ik wilde zélf ook weer mensen helpen met waar ik goed in ben. 

Bij toeval kwam ik toen de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers tegengekomen. Er bleek gewoon een beroep te bestaan waarin ik met mijn kwaliteiten andere mensen kan helpen! Er ging een wereld voor me open en eind 2017 besloot ik de opleiding tot organizer te volgen bij de beroepsvereniging.

De stap naar echt aan de slag gaan als ZZP professional organizer heeft nog wel even geduurd omdat ik het ondernemen best een grote en spannende stap vond. 

Wist je dat...

  • ...je mij ’s nachts mag wakker maken voor Van Dobben groentekroketten.
  • ...ik de trotse eigenaresse ben van 2 (volgens veel mensen héle grote) honden die samen meer dan 100 kilo wegen.
  • ...ik tot huilens toe kan lachen bij Draadstaal, Ronald Goedemondt en Jochem Meijer.
  • ...ik verslaafd ben aan superspannende Engelse en Scandinavische misdaadseries.
  • ...je mij meestal ziet lopen op Dr. Martens schoenen. Daar ben ik sinds de middelbare school fan van en door scoliose loop ik het fijnst op platte schoenen.
  • ...ik een agenda- en notitieboeken-verslaving heb. Dit jaar gebruik ik de PlendaPro agenda en een Leuchtturm bullet journal.

Wil je verder kennismaken?

Wil je meer weten over wat een organizer voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen? Neem gerust contact met mij op!

Je kan een (gratis) structuursessie inplannen via de online agenda om alvast wat persoonlijke tips te krijgen.

Aangesloten bij

Ik ben aangesloten bij de NBPO (Nederlandse beroepsvereniging voor Professional Organizers) als aspirant-lid, bekijk hier mijn profiel.

En ik werk volgens de Beroepscode van de beroepsvereniging. Dit houdt in dat ik discreet en respectvol omga met de mensen, situaties en spullen die op mijn pad komen. Het werken naar een oplossing is het doel, zonder dat ik oordeel.

Jouw gegevens en informatie behandel ik discreet en deel ik niet met anderen tenzij daar een reden voor is en jij mij daar toestemming voor geeft.