Privacy Verklaring Structurista Professional Organizing

 

Bedrijfsgegevens

Structurista Professional Organizing

Noordereiland 12

3891GD Zeewolde

 

06-44878537

www.structurista.nl

hello@structurista.nl

 

KvKnr.: 68778430

 

Dit is in het kort wat Structurista met jouw gegevens doet:

  • Structurista respecteert jouw privacy en zorgt er voor dat alle door jou ingevulde informatie via een beveiligde verbinding verzonden wordt zodat niemand er zomaar bij kan (let op het slotje in de adresbalk van je browser).
  • Structurista vraagt nooit meer informatie dan strikt nodig is om:
    • jouw vraag vanuit het contactformulier te kunnen beantwoorden;
    • telefonisch/via e-mail contact op te nemen voor het beantwoorden van een vraag of het maken van een afspraak;
    • de organizing diensten goed uit te kunnen voeren;
    • je een factuur voor de geleverde diensten te kunnen sturen;
    • je het e-book en de informatiemails te kunnen sturen als je je hier voor aangemeld hebt.

Dit houdt in dat jouw naam, adres, woonplaats, e-mailadres en eventueel telefoonnummer alleen gebruikt worden voor het leveren van organizing diensten en gevraagde informatievoorziening en nergens anders voor.

Je gegevens worden nooit voor commerciële doeleinden doorgespeeld aan derde partijen en je zult nooit ongevraagd informatie over andere bedrijven of diensten dan die van Structurista ontvangen.

 

————————————————————————————————————————————–

1. Verwerking persoonsgegevens

De verwerking van persoonsgegevens gebeurt in overeenstemming met de eisen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Voor de website en de werking van de website (www.structurista.nl) wordt gebruik gemaakt van een aantal diensten en plug-ins. Hieronder volgt uitleg over het gebruik van deze diensten en plug-ins.

 

2. Cookies

Voor een zo goed mogelijke werking van deze website worden cookies gebruikt. In deze verklaring wordt eerst uitgelegd wat cookies zijn. Daarna zal worden ingaan op welke cookies gebruikt worden en waarom.

 

Wat zijn cookies

Een cookie is een bestand dat door een website (in dit geval www.structurista.nl) wordt meegestuurd en door de browser op de harde schijf van je computer wordt geplaatst. Er staat dan een cookie op de harde schijf. Wanneer jij de volgende keer weer de website bezoekt kan de opgeslagen informatie, dat staat in de cookie, worden teruggestuurd naar deze website.

 

Google Analytics

Onze website plaatst cookies van Google. De informatie die Google krijgt uit de cookie wordt geanalyseerd. Deze informatie wordt zo goed mogelijk geanonimiseerd. Google zal de verkregen informatie enkel met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Google heeft van ons geen toestemming gekregen om informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Google is een Amerikaans bedrijf en slaat de door haar verzamelde informatie op in Amerikaanse servers. Voor meer informatie over het beleid van Google Analytics, zie de website van Google.

 

Social Media buttons

De verschillende social mediakanalen gebruiken code, waarmee ze via de site cookies plaatsen. Deze social mediakanalen verzamelen informatie die ze door middel van de cookies kunnen verkrijgen. Lees de privacy verklaringen van de door Structurista gebruikte social mediakanalen om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen.

 

Nieuwsbrief

Wanneer jij je hebt ingeschreven voor een nieuwsbrief bij Structurista en/of als je een e-book hebt aangevraagd, willen we je laten weten dat ook hiervoor cookies worden gebruikt. Meer informatie over de cookies van Mailchimp kun je vinden in hun privacy policy.

 

Uitschakelen en verwijderen

Je kunt cookies uitschakelen of verwijderen. Hiervoor moet je zijn bij de instellingen van je browser. Kom je er niet uit? Gebruik dat de help-functie van de browser.

 

3. Google Analytics

Graag willen wij inzicht in het gebruik van de website om deze te kunnen optimaliseren voor gebruik. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Google Analytics. Deze dienst analyseert de gegevens van websitebezoekers. Een IP-adres is niet zichtbaar en valt daarmee ook niet te herleiden naar een persoon voor ons. Google Analytics hanteert daarnaast zelf een beleid wat online vindbaar is.

 

4. Social Media Kanalen

Structurista maakt gebruik van verschillende social mediakanalen, namelijk: Facebook, LinkedIn en Instagram. Om het voor de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken, maakt Structurista gebruik van buttons, linken en/of contactformulieren. Ook deze social mediakanalen verzamelen informatie. Om duidelijk te krijgen wat er met de gegevens gebeurt, kan je de privacyverklaring van de social mediakanalen bekijken.

 

5. Privacy algemeen

Structurista verzamelt en verwerkt geen persoonlijke gegevens. Persoonlijke gegevens worden alleen opgeslagen wanneer deze door de klant zelf, bewust, zijn verstrekt.

 

6. Verzamelde informatie

Structurista slaat voor verschillende redenen informatie op. Hieronder kun je lezen welke informatie we van jou bewaren en waarvoor.

 

Contactformulier

Via het contactformulier kun je vragen stellen. Je wordt gevraagd jouw naam en e-mailadres in te vullen, en natuurlijk je vraag. Op deze manier weten we van wie de vraag afkomstig is en kunnen we je vraag beantwoorden via de mail. Wanneer jij je telefoonnummer invult, kan het ook zijn dat we telefonisch contact met je opnemen. Je bent niet verplicht om je telefoonnummer af te geven.

 

Organizing diensten leveren

Voor het leveren van organizing diensteb hebbeb de volgende gegevens nodig: naam, adres en e-mailadres. Ook hebben we jouw telefoonnummer. Mocht er iets aan de hand zijn, kunnen we op een gemakkelijke manier contact met je opnemen.

 

Betalen

Voor de betaling van onze diensten ontvang je een factuur via de mail. Deze kan je zelf overboeken. betalen. Als je betaald zien wij jouw bankrekeningnummer in onze bankgegevens.

 

Nieuwsbrief (inspiratiemails)

Je krijgt van Structurista alleen een nieuwsbrief als jij je hiervoor expliciet hebt ingeschreven. Voor het verspreiden van de nieuwsbrief wordt Mailchimp gebruikt. Hierdoor zijn jouw gegevens (naam en e-mailadres) ook bij hen bekend. Wil jij je uitschrijven? Dat kan op ieder moment d.m.v. de uitschrijflink onderaan de mails.

 

Weggever

Op onze website kun je een weggever (e-book) downloaden. Daarvoor vragen we jouw e-mailadres zodat we de weggever kunnen toesturen. Wanneer jij je wilt inschrijven voor de nieuwsbrief kan dat ook, maar dan geef je ons hier expliciet toestemming voor via het aanvraag formulier. Naar aanleiding van de weggever kunnen wij jou e-mails sturen over onze dienstverlening. Hier kun je je altijd voor afmelden of bezwaar tegen maken.

 

Boekhouding

Voor ons bedrijf moeten wij een boekhouding bijhouden. Hiervoor schakelen wij een boekhouder in die vervolgens een boekhoudprogramma gebruikt. Hierin worden de facturen verzameld. Hierdoor zijn jouw NAW-gegevens bekend bij onze boekhouder en diens boekhoudprogramma. Daarom hebben wij een Verwerkersovereenkomst afgesloten met de boekhouder.

 

Aantekening tijdens coaching of begeleiding

Tijdens de coaching of begeleiding kunnen er aantekeningen gemaakt worden van het gesprek. Deze aantekeningen zijn anoniem en daarom niet naar jou te herleiden. Achteraf ontvang je een vragenlijst van Structurista met evaluatievragen en de vraag een recensie te schrijven. Hierbij kan je aangeven of je dit anoniem wilt doen of dat jouw naam hierbij vermeld mag worden.

 

Foto’s voor portfolio of social media

Het is fijn om vooraf een foto van jouw situatie te maken, zodat achteraf of tijdens het proces teruggekeken kan worden en de voortgang gemeten kan worden (voor de klant en voor de organizer zelf). Deze foto’s worden anoniem bewaard. Wanneer jij daarvoor explicitiet toestemming hebt gegeven, gebruikt Structurista deze foto’s (anoniem) om te delen op social media en/of de website van Structurista. Op deze manier kan Structurista anderen laten zien wat organizing inhoudt en kan betekenen voor anderen.

 

Kinderen

Gegevens van kinderen worden alleen opgeslagen wanneer wij hiervoor toestemming hebben van de ouder(s) of verzorger(s). Zonder deze toestemming zullen wij nooit gegevens van kinderen verwerken.

 

7. Grondslag voor het verwerken van persoonsgegevens

Om jouw gegevens te mogen bewaren en gebruiken moet Structurista een grondslag hebben. Je kunt dit zien als een voorwaarde die nodig is om gegevens te mogen verwerken. De grondslag(en) voor ons zijn:

  • De gegevens e-mailadres, telefoonnummer en adres zijn noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst die met jou is aangegaan.
  • De gegevens bedrijfsnaam en NAW-gegevens zijn noodzakelijk voor het nakomen van de wettelijke verplichtingen vanuit de belastingwet.
  • Voor het toesturen van de nieuwsbrief vragen wij expliciet toestemming aan jou. Deze toestemming kun je altijd en op ieder moment zelf intrekken. Ook wanneer het kinderen betreft, zullen wij expliciet toestemming vragen.
  • Voor het toesturen van direct-marketing naar potentiële klanten hebben wij een gerechtvaardigd belang. Bij elke vorm van direct-marketing die verzonden zal worden zullen wij een afweging maken tussen onze marketingbelangen en de privacyschade van jou.

 

Zonder naam, e-mailadres, adres en telefoonnummer kan Structurista geen organizing diensten leveren. Op het moment dat jij jouw persoonlijke gegevens niet wil verstrekken, kunnen we je niet verder helpen. Er zal dan ook geen overeenkomst tot stand komen, wat betekent dat Structurista jou niet verder kan helpen. Wil je wel verder geholpen worden? Dan ben je verplicht deze gegevens te geven. Je bent niet verplicht om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Hierin ben je vrij.

 

8. Delen met anderen

Structurista verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken/afgeven indien dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke plicht. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in haar opdracht, sluit Structurista een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor hetzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens, zoals zij dat zelf doet. Structurista blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

9. Hoe lang gegevens bewaard worden

Structurista bewaart je gegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te behalen waarvoor zij jouw gegevens heeft verzameld. De bewaringstermijn(en) zijn:

  • De gegevens die nodig zijn worden, na afronding van de opdracht, 7 jaar bewaard nadat de factuur is voldaan om te voldoen aan de administratieve verplichtingen vanuit de wet- en regelgeving.
  • Alle overige gegegevens, die niet zijn opgeslagen voor de wettelijke administratieplicht of het account, worden zes maanden na afronding van de overeenkomst verwijderd.
  • Wanneer jij je uitschrijft voor de nieuwsbrief worden je gegevens na maximaal 3 maanden verwijderd.

 

10. Jouw rechten

Je hebt het recht om de opgeslagen persoonsgegevens in te zien, te corrigeren, te laten verwijderen, te laten transporteren naar een ander bedrijf die jouw gegevens nodig heeft, te minimaliseren tot alleen de gegevens die nodig zijn en je hebt het recht om bezwaar te maken tegen het opslaan van de gegevens. Structurista heeft echter geen invloed op het gebruik van gegevens door social mediakanalen. Wanneer jij gebruikt wilt maken van de één van de rechten die hiervoor genoemd zijn of een vraag hebt, neem dan contact op via hello@structurista.nl.

 

11. Beveiliging van gegevens

Structurista neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt daarom passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via hello@structurista.nl.

 

12. Klacht

Heb je een klacht over de verwerking van je persoonsgegevens? Je kunt hierover een klacht indienen bij de toezichthouder van de Autoriteit Persoonsgegevens.